מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

סדנאות יין ואלכוהול - מוטי קלמוביץ

אנו מציעים מגוון פעילויות חווייתיות ואטרקציות יין ואלכוהול לכל אירוע: 

  • סדנאות אלכוהול ויין לימי הולדת

  • ימי גיבוש לעובדים וסדנאות למנהלים

  • הפעלה למסיבת רווקות ומסיבת רווקים ועוד

  • סיור ביקב בוטיק

הסדנאות שלנו

  סדנאות היין והאלכוהול הופכות כל אירוע לחוויה שונה ומשחררת. אלכוהול ויין ידועים כמשחררי עכבות ומעלים מורל ומצב רוח. 
  המקסיקנים אומרים: "אחרי כמה טיפות של טקילה, כולם מדברים את אותה השפה".

  • סדנת יין

  • סדנת אלכוהול (קוקטיילים)

  • סדנת וויסקי

  • סדנת קוניאק וסיגר

  • סדנת אפרטיב ודג'סטיב

  • סדנת בירה

  • סיור ביקב בוטיק

סדנאות גיבוש לעובדים 
אנו מומחים בקיום סדנאות וימי גיבוש לעובדים. 
בין לקוחותינו ניתן למצוא את גוגל, מיקרוסופט, בנק לאומי, בנק מזרחי-טפחות, מגזין סיגאר ורבים אחרים.


בניית תפריטי אלכוהול

במהלך השנים רכשתי הרבה מאוד ידע וניסיון בתחום היין והאלכוהול. בין יתר שירותיי, אני מעניק ייעוץ מקצועי לבניית תפריטי אלכוהול ויין, הדרכות בתחום לצוות המלצרים והברמנים, התאמת קוקטיילים חדשים וליווי שירותי ומכירתי לאורך כל הפרויקט.

 




משקאות אניס


משקאות אפריטיף מבוססי אניס - משקאות האניס מבוססים על גרגרי צמח האניס וצמחים דומים לו כמו: שומר, כוכב אניס וליקריץ. משקאות אלה יבשים מאוד ואין בהם כמעט סוכר, דבר התורם מאוד לפתיחת התיאבון. כשמוסיפים להם מים או קרח, הם משנים את צבעם לעכור, עקב שמנים ארומתיים שמתמוססים באלכוהול, אך לא במים וקיימים באניס לסוגיו. יש לקוחות הנוהגים לשתות משקאות אלו "נקי", בכוס שוט ...


משקאות מרירים


משקאות מסוג ביטר (Bitter) אלו משקאות אלכוהוליים מרירים, אשר מתובלים בעשבי תיבול. רוב משקאות אלו התחילו כתרופות והפכו למשקה לכל דבר. במשקאות תערובות של עשבים בעלי סגולות רפואיות המרגיעים את מערכת העיכול.  
קמפרי
הקמפרי הוא משקה אלכוהולי השייך למשפחת המרירים. המשקה על בסיס אלכוהול נייטרלי של 28%, בתרכובת תערובת של שורשים, צמחים ופירות אקזוטיים. חלק מהצמחים הינם מרים מאוד הנותנים את המרירות למשקה. טעמו מריר ...


ורמוט


הורמוט החל בכלל כטעות. קיסרי האימפריה הרומית אהבו לשתות יין כחלק מפולחן האלים, עד לשכרון חושים. הקיסר קליגולה שמר את היין בכדי חרס, אולם הוא החמיץ ואיבד מטעמו. כדי להציל את היין, המתיקו אותו בדבש והחמיצות נעלמה. כך נוצר הוורמוט הראשון. מאוחר יותר המתיקו אותו במי סוכר וכיום בתירוש ענבים. הרופא המפורסם היפוקרטס אהב להוסיף לענה ליין ולכן קראו ליין ...


טקילה


טֶקילה (Tequila) משקה המזוקק מצמח האגבה הכחולה (צמח הגדל במקסיקו ושייך למשפחת הנרקיסים) .טקילה חייבת לעמוד על פי תקנים של מועצת הטקילה המקסיקנית , כדי שהמשקה יורשה להיקרא טקילה עליו להיות מיוצר במקסיקו ממחוז פדראלי שנקרא חליסקו שבירתו נקראת גוואדה לה חרה. לפי התקנים טקילה אמיתית מיוצרת ממינימום 51% צמח אגבה כחולה וחוזק אלכוהולי הנע בין 35-49% אלכוהול.
בלנקו
טקילה שקופה אשר לא ...


וודקה


משקה אלכוהולי לבן וחזק המגיע במקורו ממזרח אירופה. בעבר חומר הגלם ליצור וודקה היה תפוחי אדמה. היום משתמשים ברוב המקרים בדגנים איכותיים כמו: חיטה,שעורה ושיפון.
הוודקה הינו משקה ספירטי ושקוף המגיע באחוז אלכוהול ממוצע של 40-50%. בניגוד למשקאות חריפים אחרים, הוודקה הקלאסית היא ללא טעמים וריחות נלווים, חוץ מוודקות המטובלות בפירות או צמחים. ישנם יצרנים הנוהגים לקטלג את הוודקות לפי קטגוריות ולהצהיר ...


ברנדי-קוניאק


הברנדי בא מהשפה ההולנדית brandewijn .פירוש המילה "ייש" יין שרף, יין שעובר תהליך זיקוק. היין עובר תהליך תסיסה ולאחר מכן זיקוק. לפני שהמשקה מתיישן בחביות הוא נקרא בצרפתית " או דה וי", מי חיים. אח"כ מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי למינימום 3 שנים. ברנדי וקוניאק הם מאותה משפחה, ההבדל היחידי שקוניאק חייב להיות מיוצר רק בצרפת בחבל קוניאק. על תווית הברנדי ...


וויסקי


בשפה הגאלית נקרא: "אוסקו ווחה" הפך לוויסקין ובסוף לוויסקי המוכר כיום, פירוש למילה "מי חיים". הוויסקי יוצר לראשונה ע"י נזירים באירלנד ואז עבר לסקוטלנד, הנחשבת כיום למעצמת וויסקי מס' אחד בעולם. וויסקי מיוצר מדגנים שונים העוברים הנבטה,(ליתות), תסיסה, זיקוק והתיישנות בחביות עץ. את הוויסקי מחלקים לשתי קטגוריות: מאלט ובלנדד, מאלט וויסקי מיוצר רק משעורה ובלנדד מעירבוב של דגנים שונים.
מאלט
מאלט וויסקי ...


רום


הרום נחשב כמשקה של ימאים(פיראטים), חומר הגלם לייצור רום הוא:קני סוכר, הסוכר מותסס לקבלת אלכוהול ולאחר מכן מזוקק לעלות את אחוז האלכוהול.חלק מסוגי הרום מתיישנים בחביות עץ על מנת לקבל טעם וצבע לאחר מכן מוספים מים לדלל את האלכוהול ומבקבקים.
רום לבן
רום לבן מקורו בעיקר באזור האיים הקריביים, רוב הרומים הלבנים עוברים זיקוק רציף וחלקם מתיישנים שנה בחביות, על מנת לקבל בוקה ...


ג'ין


הג'ין יוצר לראשונה בהולנד כתרופה לאבנים בכליות והפך למשקה לכל דבר. בהולנדית נקרא "חנייבר" ,האנגלים הפכו את שמו ל"ג'ניבר" ובהמשך הפך לגיין המוקר כיום. משקה המותסס ומזוקק מדגנים ומתובל במספר צמחים בניהם: פטל ערער, כוסברה, צמח אנג'ליקה, קליפות תפוז, קליפות לימון, לקריש וקינמון, אחוז האלכוהול במשקה 40%-47%.
יונג ג'ניבר
יונג ג'ניבר פירושו ג'ין צעיר בשונה מאחיו המבוגר אודה ג'ניבר מזוקק פעם אחת ...


ליקרים


ליקר מוגדר כמשקה מתוק וחזק, המשקה חייב להכיל מינמום 10% סוכר, כמות הסוכר משתנה בין ליקר וליקר כך גם החוזק האלכוהולי הנע בין 15%-55%. הליקרים הומצאו ע"י ניזרים הניסו לשמר צמחי מרפא בעזרת אלכוהול.השם ליקר בא מהשפה הלטינית פירושו מתמוסס, אותם חומרים המושרים בליקר המתמוססים במשקה.
דרמבוי
דרמבוי הינו הליקר העתיק ביותר בעולם על בסיס וויסקי. הליקר על בסיס מספר סוגי מאלט ...


יינות


יין, כידוע לכולנו, הוא משקה חריף המיוצר בדרך כלל מענבים. הוא נוצר בעת תסיסה אלכוהולית של תירוש והסוכר עובר תהליך של המרה מטבולית ע"י שמרים לאלכוהול.  ליין יש תפקיד חשוב באירועים חברתיים ובאירועיים דתיים, עוד מימי התנ"ך.  כיום יש התעוררות רבה בתעשיית היין המקומית ועקב יבוא רב של יינות, הקהל צמא לידע בנושא היין והאלכוהול. 
סוגי יינות:
יינות מזנים לבנים שרדונה, סובניון בלנק, אמרלד ריזלינג, ...
מאמרים / חדשות
  • שימור יין
     
    יין הוא מוצר רגיש מאוד לכן יש להתייחס אליו בהתאם. אורך חיי מדף של יינות קצרים מאוד אם הם לא מאוכסנים כראוי. אחוזי האלכוהול ביין נמוכים בהרבה ממשקאות אלכוהלים כמו וודקה, וויסקי, קוניאק וכו'. במשקאות אלו אחוז האלכוהול הוא בממוצע של 40% ואילו ביין בין 10-15%, לכן היין דורש איכסון שונה. אנשים בטוחים ...

  • אפרטיף
    אפריטיף: פותח את התיאבון - וגם את הארנק
    משקאות הפתיחה, כשמם כן הם: פותחים את התיאבון ומגרים את מיצי הקיבה. התוצאה: הסועדים מזמינים יותר מנות וגם יותר יינות. התוצאה נשמעת היטב בקופה וזו סיבה מצוינת לדאוג שכל מלצר יכיר היטב את תפריט האלכוהול של המסעדה.
    בצעירותי, כשעבדתי כברמן, הנחו אותי לנסות למכור ...

  • קוקטייל מומלץ לקיץ - סאנדרין רויאל
    הקוקטייל הבא מוקדש לאוהבי ז'אנר המבעבעים, אך הפעם עם הרבה פאשן. כאשר החום מורגש היטב, אין כמו לצנן את הגוף במשקה קריר ואקזוטי שיגרום לכם לטוס בדמיונכם לחופשה אקזוטית חלומית.
    בסיס הקוקטייל הוא ליקר צרפתי בשם לה בל סאנדרין, המבוסס על ארמיניאק (משקה המזוקק על בסיס ענבים מחבל ארמינאק, בן דודו של ...

  • וויסקי יפני
     
    ידוע שיפן היא אחת המדינות המתקדמות בעולם בייצור של מוצרים רבים , אך שמדברים על יפן קשה להגיד בנשימה אחת וויסקי . מסתבר שטעות בידנו. ביום חמישי האחרון הצטרפתי לטעימה מקצועית של וויסקי יפני בחברה הסקוטית, אשר מייבאת את כל מותגי הוויסקי היפני לארץ. את הטעימה ערך יונתן ישי מנכ"ל ...

  • סדנה לגיבוש עובדים
     
    החלטתי לפתוח את המאמר בפירוש המילה גיבוש להלן הפירוש:
     גיבוש - הוא אירוע יזום שנועד ללכד ולאחד קבוצת אנשים לקראת המשך פעילות משותפת. במהלך הגיבוש מתכנסת הקבוצה כולה ביחד לפעילויות שונות אשר במהלכן נוצרות הכרויות קרובות ומתגבשים דפוסי פעולה משותפים. אופי הגיבוש, כמו גם פרק הזמן שהוא נמשך, תלויים בנסיבות שבהן ...

  • סדנת יין קולינרית
    מתוקל'ה בסדנת יין קולינרית ראשונה מסוגה
    בכירי התקשורת החרדית השתתפו בסדנת יין קולינרית שהועברה ע"י מוטי קלמוביץ, מומחה ליין ואלכוהול שבפעם הראשונה בחייו לא נגע ביין של המוזמנים ♦ מציאת האיזון בין היין לאוכל: כמו שהמטבח הפך מתוחכם יותר כך גם שילוב היין למנה ♦ ויש גם טיפים (הילה פלאח ג' תשרי התשע"ו 16:57 16.09.2015)

     
    בערב ראש ...

  • ערב גבינות ויין
    תרבויות שונות בעולם ובעיקר באירופה, אין ארוחה ללא יין. יין משתלב מצוין עם אוכל ואף מעשיר את טעמיו.
    הדבר החשוב ביותר הוא לנסות למצוא איזון בין היין לאוכל, להתחשב ברוטב שמלווה את האוכל ולא לשלב מאכלים מרים, חמוצים או חריפים עם יין.
    להלן כמה המלצות לשילוב מנצח של גבינות עם יין:
    גבינות קשות ...

  • גראפות? יש דבר כזה
    לפני הרבה שנים למדתי בשיעור היין בקורס ברמנים על משקה שנקרא גראפה. המשקה היה חדש לי וטעמו היה משונה. בקורס סיפר המדריך כי הגראפה היא סוג של ברנדי שנעשה מחומר גלם של שאריות העינב. בערבית השאריות נקראות ג'יפה (בדר"כ מילה עם קונוטציה שלילת) הנגזרת מהמילה גפת בעיברית שמשמעה "דרכאות" (בעבר היו ...

  • מהי וודקה איכותית?
    ישנם יצרנים הנוהגים לקטלג את הוודקות לפי קטגוריות ולהצהיר כי הוודקה שלהם באיכות הגבוהה ביותר. לדוגמא: וודקה סטנדרט הינה וודקה בסיסית באיכות טובה. למשל: אסולוט, פינלנדיה, סמירנוף, סטולי וכו'. אותן חברות החליטו לשדרג את איכות הוודקה וליצור קטגוריה של וודקות "הנקראות" פרימיום או אולטרה פרימיום. קטגוריות אלה לא ממש רשומות ...

  • קוניאק רישאר הנסי
    ההולנדים כימאים הובילו סחורות מעבר לים למדינות אירופה הצפוניות. בין הסחורות היה יין בבטן האוניה. היין כמוצר רגיש, החמיץ והתקלקל והפיתרון היה לזקק את היין, להעלות את אחוז האלכוהול ולדללו במים, כדי להחזיר את הטעמים. כך נוצר הברנדי המוכר, שמזוקק מענבים.
    ההולנדים הם הראשונים שהשתמשו בדודי זיקוק בצרפת. הצרפתים גילו את ...

  • קוקטייל מדליק שמחמם את הלב
    החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן עבורי להמציא קוקטייל אלכוהולי חם וטעיםםםם. כשקר בחוץ, אנחנו מנסים לחמם את הגוף בכל דרך אפשרית ואחת הדרכים היא לשתות יותר משקאות חמים כמו קפה, תה, שוקו או סחלב חם. בהתחלה, כשאנו שותים אלכוהול, נוצרת אשליה שטמפרטורת הגוף עולה, אבל, בניגוד למה שחושבים, אלכוהול לא מחמם את הגוף, אלא רק ...