מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

מאמרים מקצועיים




שימור יין


 
יין הוא מוצר רגיש מאוד לכן יש להתייחס אליו בהתאם. אורך חיי מדף של יינות קצרים מאוד אם הם לא מאוכסנים כראוי. אחוזי האלכוהול ביין נמוכים בהרבה ממשקאות אלכוהלים כמו וודקה, וויסקי, קוניאק וכו'. במשקאות אלו אחוז האלכוהול הוא בממוצע של 40% ואילו ביין בין 10-15%, לכן היין דורש איכסון שונה. אנשים בטוחים שיין אפשר לאכסן בכל ארון או בכל ממ"ד או סתם ...


אפרטיף


אפריטיף: פותח את התיאבון - וגם את הארנק
משקאות הפתיחה, כשמם כן הם: פותחים את התיאבון ומגרים את מיצי הקיבה. התוצאה: הסועדים מזמינים יותר מנות וגם יותר יינות. התוצאה נשמעת היטב בקופה וזו סיבה מצוינת לדאוג שכל מלצר יכיר היטב את תפריט האלכוהול של המסעדה.
בצעירותי, כשעבדתי כברמן, הנחו אותי לנסות למכור משקאות פתיחה, אבל כששאלתי, בנימוס ובאדיבות, "האם אדוני ירצה לפתוח ...


קוקטייל מומלץ לקיץ - סאנדרין רויאל


הקוקטייל הבא מוקדש לאוהבי ז'אנר המבעבעים, אך הפעם עם הרבה פאשן. כאשר החום מורגש היטב, אין כמו לצנן את הגוף במשקה קריר ואקזוטי שיגרום לכם לטוס בדמיונכם לחופשה אקזוטית חלומית.
בסיס הקוקטייל הוא ליקר צרפתי בשם לה בל סאנדרין, המבוסס על ארמיניאק (משקה המזוקק על בסיס ענבים מחבל ארמינאק, בן דודו של הקוניאק) עם שילוב פסיפלורה פרי התאווה 16% אלכוהול. המשקה מיובא ...


וויסקי יפני


 
ידוע שיפן היא אחת המדינות המתקדמות בעולם בייצור של מוצרים רבים , אך שמדברים על יפן קשה להגיד בנשימה אחת וויסקי . מסתבר שטעות בידנו. ביום חמישי האחרון הצטרפתי לטעימה מקצועית של וויסקי יפני בחברה הסקוטית, אשר מייבאת את כל מותגי הוויסקי היפני לארץ. את הטעימה ערך יונתן ישי מנכ"ל עמותת הוויסקי ההישראלי, שעשה זאת במקצועיות ובהומור. מסתבר שיפן מייצרת ...


סדנה לגיבוש עובדים


 
החלטתי לפתוח את המאמר בפירוש המילה גיבוש להלן הפירוש:
 גיבוש - הוא אירוע יזום שנועד ללכד ולאחד קבוצת אנשים לקראת המשך פעילות משותפת. במהלך הגיבוש מתכנסת הקבוצה כולה ביחד לפעילויות שונות אשר במהלכן נוצרות הכרויות קרובות ומתגבשים דפוסי פעולה משותפים. אופי הגיבוש, כמו גם פרק הזמן שהוא נמשך, תלויים בנסיבות שבהן הוא מתקיים מתוך ויקיפדיה
כל גוף או חברה כיום אשר מעסיקה ...


סדנת יין קולינרית


מתוקל'ה בסדנת יין קולינרית ראשונה מסוגה
בכירי התקשורת החרדית השתתפו בסדנת יין קולינרית שהועברה ע"י מוטי קלמוביץ, מומחה ליין ואלכוהול שבפעם הראשונה בחייו לא נגע ביין של המוזמנים ♦ מציאת האיזון בין היין לאוכל: כמו שהמטבח הפך מתוחכם יותר כך גם שילוב היין למנה ♦ ויש גם טיפים (הילה פלאח ג' תשרי התשע"ו 16:57 16.09.2015)

 
בערב ראש השנה, שניה לפני פרוס החג, נערכה סדנת יין קולינרית ראשונה ...


ערב גבינות ויין


תרבויות שונות בעולם ובעיקר באירופה, אין ארוחה ללא יין. יין משתלב מצוין עם אוכל ואף מעשיר את טעמיו.
הדבר החשוב ביותר הוא לנסות למצוא איזון בין היין לאוכל, להתחשב ברוטב שמלווה את האוכל ולא לשלב מאכלים מרים, חמוצים או חריפים עם יין.
להלן כמה המלצות לשילוב מנצח של גבינות עם יין:
גבינות קשות ישתלבו עם יין אדום קברנה סוביניון או עם יין מזן ...


גראפות? יש דבר כזה


לפני הרבה שנים למדתי בשיעור היין בקורס ברמנים על משקה שנקרא גראפה. המשקה היה חדש לי וטעמו היה משונה. בקורס סיפר המדריך כי הגראפה היא סוג של ברנדי שנעשה מחומר גלם של שאריות העינב. בערבית השאריות נקראות ג'יפה (בדר"כ מילה עם קונוטציה שלילת) הנגזרת מהמילה גפת בעיברית שמשמעה "דרכאות" (בעבר היו דורכים על הענבים בגת וכל הזגים והגבעולים היו מסוננים).
לאחרונה, נפלה ...


מהי וודקה איכותית?


ישנם יצרנים הנוהגים לקטלג את הוודקות לפי קטגוריות ולהצהיר כי הוודקה שלהם באיכות הגבוהה ביותר. לדוגמא: וודקה סטנדרט הינה וודקה בסיסית באיכות טובה. למשל: אסולוט, פינלנדיה, סמירנוף, סטולי וכו'. אותן חברות החליטו לשדרג את איכות הוודקה וליצור קטגוריה של וודקות "הנקראות" פרימיום או אולטרה פרימיום. קטגוריות אלה לא ממש רשומות תחת חוק האיחוד האירופי או כל גוף אחר המפקח על ...


קוניאק רישאר הנסי


ההולנדים כימאים הובילו סחורות מעבר לים למדינות אירופה הצפוניות. בין הסחורות היה יין בבטן האוניה. היין כמוצר רגיש, החמיץ והתקלקל והפיתרון היה לזקק את היין, להעלות את אחוז האלכוהול ולדללו במים, כדי להחזיר את הטעמים. כך נוצר הברנדי המוכר, שמזוקק מענבים.
ההולנדים הם הראשונים שהשתמשו בדודי זיקוק בצרפת. הצרפתים גילו את הפטנט והחלו לייצר ברנדי מקומי שלימים נקרא קוניאק. קוניאק אמיתי ...